Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do ryb

Masło grzybowe

Składniki: 200 g masła 100 g marynowanych grzybów 2-3 cebule 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz Sposób wykonania: Marynowane grzyby sparzyć wrzątkiem po czym razem z cebulą zemleć w maszynce. Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Na koniec masło utrzeć aby było miękkie i połączyć z pozostałymi składnikami.

Masło czosnkowe

Składniki: 200 g masła 4 ząbki czosnku łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Czosnek obrać po czym zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie dodać go do miękkiego masła. Wrzucić jeszcze posiekaną natkę pietruszki i koperek. Doprawić do smaku solą i całość dokładnie wymieszać.