Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do ryb

Knedle z truskawkami

Składniki; 60 dag. ugotowanych ziemniaków 30 dag. mąki 2 jajka 1/2 kg. truskawek po 4 łyżki bułki tartej i masła cukier puder śmietana Przygotowanie: Ziemniaki zemleć, zagnieść z mąką i jajkami, podzielić na kawałki. Na każdym kłaść truskawkę , lepić knedle i ugotować w osolonej wodzie. Knedle polać zrumienioną na maśle tartą bułką i śmietaną.…

Karmelizowane tofu

Składniki: 25 dag. tofu pokrojonego w centymetrową kostkę 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól 1/3 szklanki prażonych orzechów 3 łyżki brązowego cukru 20 dag. brukselki pociętej w paski Przyrządzenie: Tofu przesmaż na patelni z odrobiną oliwy i solą do uzyskania złotego koloru. Dodaj zmiażdżony czosnek i orzechy. Smaż, mieszając. Dodaj cukier i smaż jeszcze…