Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do ryb

Guacamole

Składniki: 2 awokado 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki soli 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej zielonej papryki ½ pomidora Sposób wykonania: Awokado przekroić na połówki i wydrążyć z nich miąższ, który rozgnieść widelcem po czym skropić go sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą. Następnie dodać posiekaną cebulę, czosnek oraz…

Krem z czedaru z cebulą

Składniki: 1 opakowanie zupy cebulowej 500 ml śmietany ½ opakowania jogurtu naturalnego 90 g czedaru 3 łyżki ostrego sosu kilka kropel sosu tabasco Sposób wykonania: Do zupy cebulowej dodać śmietanę połączoną z jogurtem. Następnie wrzucić czedar i dodać ostry sos i sos tabasco. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny. Idealny do…