Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do mięs

Krem z czedaru z cebulą

Składniki: 1 opakowanie zupy cebulowej 500 ml śmietany ½ opakowania jogurtu naturalnego 90 g czedaru 3 łyżki ostrego sosu kilka kropel sosu tabasco Sposób wykonania: Do zupy cebulowej dodać śmietanę połączoną z jogurtem. Następnie wrzucić czedar i dodać ostry sos i sos tabasco. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny. Idealny do…

Dip w chlebowej misce

Składniki: 1 bochenek chleba 2 marchewki 2 pęczki rukoli 2 czerwone cebule ½ główki czosnku 1 łyżeczka płatków z czerwonej papryki 1 ½ szkl. majonezu 1 ½ szkl. kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Z chleba wyciąć miąższ, który pokroić w koskę. Następnie obraną marchewkę zetrzeć na tarce a cebulę, czosnek i rukolę posiekać. Całość wymieszać dodając…

Chutney cytrynowy z rodzynkami

Składniki: 4 cytryny 10 dag rodzynek 1 cebula 1 szkl. białego winnego octu 25 dag cukru 1 łyżeczka musztardy 1 papryka chili 1 łyżeczka soli Sposób wykonania: Z cytryn zetrzeć skórkę i wycisnąć sok po czym dodać do nich posiekaną cebulę, chili oraz musztardę oraz rodzynki. Całość zalać winem i doprawić do smaku solą oraz…

Bliny ze śmietanką i jajem

Składniki: 35-40 dag kaszy gryczanej 4 jajka 3 szkl. mleka 1 łyżka masła 4 łyżki przesianej maki ½ szkl. gęstej śmietany sól pieprz tłuszcz 1 jajko ugotowane na twardo Sposób wykonania: Do mleka dodać 1 łyżkę masła i zagotować,  wówczas dodać jeszcze kasze manną i pozostawić na małym ogniu do miękkości. Następnie jeszcze ciepłą kaszę…