Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do mięs

Karmelizowane tofu

Składniki: 25 dag. tofu pokrojonego w centymetrową kostkę 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól 1/3 szklanki prażonych orzechów 3 łyżki brązowego cukru 20 dag. brukselki pociętej w paski Przyrządzenie: Tofu przesmaż na patelni z odrobiną oliwy i solą do uzyskania złotego koloru. Dodaj zmiażdżony czosnek i orzechy. Smaż, mieszając. Dodaj cukier i smaż jeszcze…

Guacamole

Składniki: 2 awokado 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki soli 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej zielonej papryki ½ pomidora Sposób wykonania: Awokado przekroić na połówki i wydrążyć z nich miąższ, który rozgnieść widelcem po czym skropić go sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą. Następnie dodać posiekaną cebulę, czosnek oraz…