Ciasto: 2 szklanki mąki pół szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół kostki margaryny 4 żółtka Masa: 3 duże śmietany 18% 1 szklanka cukru pudru 4 białka wiórki kokosowe 1 opakowanie 2 budynie śmietankowe z cukrem Sposób wykonania: Masa: Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę, budyń w proszku…
Tag: do kawy
Listy
Rolada biszkoptowa z marmoladą
by Marzena Rogozik • • 0 Comments
Listy
Piernik Marzeny
by Marzena Rogozik • • 0 Comments
Listy
Sernik Marzeny
by Marzena Rogozik • • 0 Comments
Listy
Mazurek Marzeny
by Marzena Rogozik • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 3 żółtka 1 jajko 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 1 szklanka cukru 25 dag masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 dag migdałów skórka otarta z cytryny aromat migdałowy bułka tarta Sposób wykonania: M– MASŁO utrzeć w naczyniu na puszystą masę, nie dodawać margaryny czasem! A– AROMAT migdałowy wlać do owej…