Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik bez sera

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół kostki margaryny
  • 4 żółtka
     
    Masa:
  • 3 duże śmietany 18%
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 4 białka
  • wiórki kokosowe 1 opakowanie
  • 2 budynie śmietankowe z cukrem
     


    Sposób wykonania:

    Masa: Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę, budyń w proszku ,wiórki kokosowe wymieszać.
    Ciasto: wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Podzielić na 2 części. Jedna część włożyć do zamrażalnika na 30 minut. A drugą wyłożyć blachę, dodać masę, wyjąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć na tarce na masę. Piec w 180 stopniach 1 godzinę.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Annę Kaczmarek

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *