Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 4 duże dojrzałe brzoskwinie ½ szklanki oliwek 8 plasterków wędzonki 2 łyżki pestek dyni 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić i poszatkować, brzoskwinie obrać, usunąć pestkę i pokroić każdą na ósemki. Wędzonek pokroić na cienkie plasterki. Kapustę przełożyć…
Tag: danie
Listy
Orzechy pekan glazurowane
by Ewelina Zając • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg połówek orzechów pekan 1 białko 1 łyżka wody 1 szklanka białego cukru ¾ łyżeczki soli ½ łyżeczki cynamonu Sposób przyrządzenia: Białko zmiksować z wodą na pianę, dodać do orzechów, dokładnie wymieszać. W osobnej misce wymieszać cukier, sól i cynamon. Małymi porcjami dodawać do miski z cukrem i dodatkami wcześniej przygotowane orzechy, mieszać…
Listy
Różyczki brokuł z czosnkiem i pistacjami
by Marlena Idzik • • 0 Comments
Składniki: 1 kg różyczek ze świeżych brokuł 1/3 szklanki masła 1 łyżeczka brązowego cukru 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki octu 2 posiekane ząbki czosnku ¼ łyżeczki mielonego pieprzu 1/3 szklanki posiekanych orzechów pistacjowych Sposób przyrządzenia: W małym rondlu rozpuścić masło, dodać cukier, sos sojowy, ocet i czosnek. Doprowadzić do wrzenia, dodać orzechy, wymieszać, odstawić…
Listy
Parówki w boczku cukrem glazurowane
by Marta Król • • 0 Comments
Listy
Chipsy z cukinii
by Paulina Łata • • 0 Comments
Składniki: 2 średniej wielkości młode cukinie ½ szklanki tartej bułki pieprz mielony do smaku 2 łyżki tartego parmezanu 2 białka Sposób przyrządzenia: Cukinie umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Bułkę wymieszać z pieprzem i parmezanem. Białka lekko ubić mikserem. Plastry cukinii moczyć w białku i panierować w przygotowanej mieszance. Piec z…

