Składniki: 2 duże słodkie ziemniaki, obrane, pokrojone we frytki 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego, pokruszonego estragonu 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki szczypta mielonego kminku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W misce wymieszać umyte i osuszone frytki z pozostałymi składnikami. Wyłożyć na blachę do pieczenia. Piec…
Tag: danie
Listy
Czosnkowe piure ziemniaczane
by Katarzyna Maj • • 0 Comments
Listy
Piure ziemniaczane z boczkiem, serem i zieloną cebulka
by Dominika Gądek • • 0 Comments
Listy
Pieczona brukselka na sposób azjatycki z sosem żurawinowym
by Kinga Wilk • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg pokrojony wzdłuż na połowę brukselek 1 łyżka oliwy 2 łyżki cukru 2 łyżki wody ½ szklanki suszonych żurawin 1 łyżka sosu chili 1 łyżeczka oleju Sposób przyrządzenia: Brukselki ułożyć na blaszce do pieczenia cięciem w dół, skropić oliwą. Piec przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C przez 30…
Listy
Brukselka z boczkiem czosnkiem pachnąca
by Krystyna Nogieć • • 0 Comments
Składniki: 75 dkg młodej brukselki 6 plastrów pokrojonego w kostkę boczku 1 pokrojona w kostkę cebula 6 pokrojonych w cienkie plastry ząbków czosnku ¾ szklanki bulionu mięsnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu wytopić boczek, zarumienione skwarki wyłożyć na talerz. Na pozostałym w rondlu tłuszczu zeszklić cebulę, dodać pokrojone na połowę brukselki, smażyć 3 minut.…