Składniki: 1 kg oczyszczonych, świeżych szparagów pociętych na 5 cm kawałki 1 łyżka oliwy 5 pokrojonych szalotek 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej w cienkie plastry 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki 1 łyżka masła sok z połowy cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną szalotkę, smażyć mieszając kilka minut, dodać szparagi i…
Tag: danie
Listy
Szparagi gotowane na parze w sosie czosnkowym podane
by Kasia Matejko • • 0 Comments
Listy
Pieczone szparagi z octem balsamicznym
by Jan Bielec • • 0 Comments
Listy
Duszone mini marchewki z oliwkami, miętą i cynamonem
by Joanna Papis • • 0 Comments
Składniki: 1 kg oczyszczonych mini marchewek 2 szklanki wody 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki nasion kolendry szczypta płatków chili kilka listków mięty 5 cm laska cynamonu 1 posiekany ząbek czosnku ¼ szklanki pokrojonych na połówki czarnych lub zielonych oliwek bez pestek 1 łyżeczka ostu ryżowego 1 łyżeczka…
Listy
Surówka z białej kapusty na sposób azjatycki
by Jan Pobłocki • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki cienko posiekanej kapusty 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka słodko ostrego sosu chili 1 łyżeczka tartego imbiru ¼ łyżeczki płatków chili ½ szklanki pokrojonej „w zapałkę” żółtej papryki ½ szklanki pokrojonej „w zapałkę” marchewki ¼ szklanki posiekanej dymki Sposób przyrządzenia: W salaterce wymieszać wszystkie składniki,…