Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie

Sardynki z grilla Iwony

Składniki: 80 dkg sardynek sok z cytryny 4 łyżki stołowe świeżego masła sól do smaku kilka małych porów/ białe części/ 2 cytryny kilka listków laurowych Sposób przyrządzenia: Sardynki rozkroić i dokładnie umyć, odciąć łby, osuszyć na papierowym ręczniku, lekko posolić, pokropić sokiem z cytryny, odstawić na 10-15 minut. Do każdej ryby włożyć  jeden listek laurowy…

Filet z pangi po meksykańsku pieczony

Składniki: 1,5 kg filetów z pangi podzielonych na porcje 1 szklanka salsy 1 szklanka tartego sera Cheddar ½ szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych 1 pokrojone w plastry avocado ¼ szklanki śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Pokrojone w plastry avocado skropić sokiem z cytryny, odstawić.  Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia ułożyć porcje ryby,…

Karp pieczony w piekarniku

Składniki: 1 sprawiony karp o wadze około 1 kg podzielony na porcje sól, pieprz 4 łyżki sosu Teriyaki Sos: 4 łyżki oliwy 4 cm drobno posiekanej trawy cytrynowej 4 łyżki grubo posiekanej szalotki 2 łyżki grubo posiekanego czosnku Sposób przyrządzenia: Rybę pokrojoną w dzwonka przyprawić solą, pieprzem i sosem Tariyaki, odstawić na 30 minut. Piekarnik…

Roladki z flądry

Składniki: 6 filetów z flondry 2 szklanki pokrojonej w drobną kostkę bułki 1 cebula pokrojona w kostkę 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 6 łyżek tartego sera Camembert sok z cytryny sól, pieprz 6 łyżeczek majonezu Sposób przyrządzenia: Filety skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Kostki bułki wymieszać z jajkiem, natką pietruszki, serem, dokładnie…

Panga w majonezie pieczona

Składniki: 75 dkg podzielonych na porcje filetów z pangi olej 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka majonezu szczypta cebuli w proszku szczypta pieprzu ½ szklanki tartej bułki 2 łyżki rozpuszczonego masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Odpowiednio duże naczynie żaroodporne posmarować olejem. W miseczce wymieszać sok z limonki, majonez, cebulę i pieprz.…