Skład: kurczak bułka tarta mąka kukurydziana przyprawa curry sól, pieprz masło natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć, obsączyć, podzielić na części.Wymieszać bułkę, mąkę, curry, sól i pieprz. Dokładnie panierować ćwiartki kurczaka. Odstawić. W naczyniu żaroodpornym roztopić masło, włożyć panierowanego kurczaka, obtoczyć w rozpuszczonym maśle. Upiec w piekarniku. Przed podaniem posypać pietruszką.
Tag: danie z drobiu
Kurczak
Potrawka z kaczki (kurczaka) z kluskami z wątróbki
by Olusia • • 0 Comments
Skład: 1 kaczka 100 g wątróbki z drobiu 1 porcja włoszczyzny 1 cebula 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sok z 1 cytryny 60 g mąki 30 g masła 2 jajka sól pieprz Sposób przyrządzenia: Oczyszczoną tuszkę opłukać, osuszyć, nasolić, odłożyć na 1 godzinę, a…
Kurczak
Kurczak nadziewany orzechami
by Daga • • 0 Comments
Kurczak
Kurczak z grzybami
by Krystyna • • 1 Comment
Skład: 2 piersi kurczaka pieczarki (lub inne grzyby) masło cebula mąka sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Piersi kurczaka przekroić, uformować cztery kotlety. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć w łyżce masła. Dodać grzyby, przyprawić i dusić10 minut. Piersi kurczaka obtoczyć w mące, posypać solą i pieprzem, krótko obsmażyć na dużym…



