Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dania półmięsne

Bób po florencku

Składniki: 1,5 kg młodego bobu 2 łyżeczki soli ¼ szklanki oliwy 1 drobno posiekana cebula 1 posiekany ząbek czosnku 10 dkg pokrojonej w kostkę szynki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3 ugotowane na twardo jajka – alternatywnie Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, posolić, dodać bób i gotować powoli przez 15 minut. Odcedzić…

Gołąbki pychotka

Składniki:

  • 1 duża biała kapusta
  • 1 szklanka bulionu mięsnego
  • 3 łyżki soku cytrynowego
  • 1 szklanka śmietany
  • koperek
  • sól, pieprz

Farsz:

  • 50 dkg polędwiczek wieprzowych
  • 10 łyżek ugorowanego ryżu
  • 3 marchewka
  • 2 cebula
  • 1 szklanka pokrojonych drobno pomidorów bez skóry
  • 1 łyżka masła

Naleśniki po tajsku

Składniki Ciasto: 15 dkg mąki ryżowej 223 dkg mąki pszennej 7,5 dkg mąki ziemniaczanej 6 szklanek letniej wody ¾ łyżeczki curry ½ łyżeczki sody oczyszczanej 15 dkg mleczka kokosowego Farsz: 1/3 szklanki ugotowanej fasoli ½ szklanki mielonego ugotowanego mięsa ½ szklanki pokrojonych, ugotowanych odwłoków krewetek 1/3 szklanki kiełków soi 2 drobniutko pokrojone w kostkę cebule…