Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dania półmięsne

Leczo Wioli

Składniki: 2 sosy Italia neapolitańskie 50 dag. fileta z kurczaka 4 cebule ok. 50 dag 4 parówki ok.50 dag 3 łyżki oleju papryka ostra Sposób wykonania: Filet kurczaka pokroić w paski, smażyć na oleju 10 min. Oczyszczone papryki, cebule i parówki pokroić i połączyć z mięsem. Dusić 15 min. Wsypać sosy Italia i dodać 1…

Chrzanowe cudo

 Potrawa ta jest doskonałym daniem na Świętą Wielkanocne i nie tylko…. Składniki: 5 kiełbas śląskich 1 większa laska chrzanu lub dwie mniejsze 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni podgrzewamy olej. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Kiedy będzie zarumieniona wrzucamy do niej pokrojone na małe…

Kalarepki z farszem

Składniki: 4 kalarepki olej 15 dag. wątróbek drobiowych 1 jabłko sól pieprz świeży majeranek Sposób wykonania: Kalarepki oczyścić, odciąć wierzchy, wydrążyć miąższ i pokroić go w kostkę. Wydrążone kalarepki sparzyć w osolonym wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Rozgrzać masło i przesmażyć wątróbki. Zdjąć z patelni i pokroić w kostkę. Miąższ z kalarepek także podsmażyć…

Leczo Eweliny

Składniki : 1 kg parówki grubej 50 dkg pieczarek 8 cebul groszek konserwowy razem z wodą przecier pomidorowy sól, pieprz śmietana odrobina mąki Sposób wykonania: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, dodać pokrojone pieczarki i dusić razem. Parówkę obrać ze skórki i pokroić w pół plasterki, dodać do podsmażonej cebuli z pieczarkami i…

Parówki w szlafroczkach

Składniki: 4 parówki pól opakowania ciasta francuskiego 2 pomidory 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ciasto rozmrozić.  Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć na oliwie, dodać pomidory. Dusić , aż powstanie gęsty sos, przyprawić. Ciasto cienko rozwałkować i pociąć na 4 paski. Z parówek zdjąć osłonki, końce…