Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czerwone wino

Cielęcina w czerwonym winie

 

Składniki:

 

  • 4 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • 900 g cielęciny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 350 g cebulek perłowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 350 g marchewki
  • 300 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 150 ml rosołu z wołowiny
  • 400 g pomidorów z puszki z zalewą
  • skórka z 1 cytryny
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżka posiekanej Atki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku

Sos miodowy z rozmarynem

Składniki: ½ szkl miodu ¼ szkl wody 1 łyżka posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka czerwonego wina Sposób wykonania: Do rondelka wlać wodę, dodać miód, rozmaryn oraz czerwone wino. Gotować na małym ogniu, stale mieszając. Po kilkunastu minutach zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Idealnie pasuje do serowych przekąsek.

Szparagi w sosie z czerwonym winem

Składniki: 2 pęczki szparagów 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka posiekanej szalotki ½ łyżeczki rozgniecionego czosnku 1 łyżeczka posiekanego tymianku 50 ml czerwonego octu winnego 250 ml oleju sól pieprz Sposób wykonania: Szparagi powiązać bawełnianą nitką i gotować na stojąco w osolonym wrzątku około 20 minut. W między czasie musztardę, posiekaną szalotkę, czosnek, tymianek oraz ocet…

Herbata z nektarem porzeczkowym

Składniki: 4 łyżeczki herbaty 75 g cukru 75 ml nektaru z czarnych porzeczek 75 ml czerwonego wina laski cynamonu Sposób wykonania; Herbatę zalać w ½ l wrzątku. Po 3 minutach przecedzić. Następnie do rondelka wlać wino, nektar porzeczkowy. Dodać syrop cukrowy oraz laskę cynamonu. Całość podgrzać na małym ogniu po czym wlać herbatę. Dokładnie wymieszać…