Składniki: -5kg kapusty czerwonej -4 szklanki wody -1 szklanka i 2 łyżki cukru -1 szkl.octu 10% -3 łyzki soli -pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy. Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkowac i gotowac 20 minut w zalwie.Przełozyc do słoików i pasteryzowac 20 minut.
Tag: czerwona
Dodatki
Modra kapusta.
by Teresa • • 2 komentarze
Skład: 1kg czerwonej kapusty 200 g boczku wędzonego (słonina) 2 małe winne jabłka sok z cytryny liść laurowy, angielskie ziele sól, pieprz i cukier Sposób przyrządzenia: Boczek drobno pokroić w kostkę i przesmażyć. Kapustę drobno poszatkować i wrzucić na powstały z boczku tłuszcz dodając sok z cytryny, sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Podlać…