Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czerwona fasola

Meksykański kociołek

Składniki: 50 dkg mięsa mielonego 1 duża cebula 2 puszki fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów całych w zalewie 1 papryka 1 papryczka chili koncentrat pomidorowy bazylia sól, pieprz Sposób wykonania: Cebule podsmażyć, dodać mięso. Smażyć i mieszając ( można ulepić w mięso w małe kuleczki)aż straci różowy kolor. Podlać wodą i dusić mięso. Dodać pomidory…

Sałatka Witaminka

Składniki: 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej 2 rozdrobnione łodygi selera naciowego 4 pokrojone w pół plastry rzodkiewki ½ szklanki pokrojonego w pół plastry ogórka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu ryżowego Sposób przyrządzenia: Oliwę zmiksować z octem, przyprawić solą i pieprzem. Fasolę dokładnie opłukać z zalewy, osuszyć na durszlaku. Wszystkie składniki sałatki wymieszać…

Najlepsza sałatka z kurczaka

Składniki:   2 filety z kurczaka   1 puszka czerwonej fasoli     1 puszka kukurydzy    1 słoiczek marynowanego czosnku   1 słoiczek marynowanej białej cebulki   majonez          Sposób przyrządzenia:       Filety pokroić w drobną kostkę i usmażyć lub udusić przyprawiając wg własnego uznania (im skromniej tym lepiej). Cebulkę i czosnek pokroić na…

Sałatka z czerwonej fasoli, pora i oscypka

Składniki: 1 średniej wielkości oscypek por puszka czerwonej fasoli bez sosu oliwa z oliwek sól pieprz Sposób przyrządzenia: Na tarce zetrzeć oscypka i białą część pora (objętościowo powinno być pora i oscypka mniej więcej po równo). Fasolę osączyć, dorzucić do oscypka i pora. Wymieszać. Dodać około dwóch łyżek oliwy. Doprawić solą i pieprzem do smaku.…

Potrawa chińska

Składniki: 1/2 kg. mięsa mielonego 3 średnie cebule (pokroić w paski) 1/2 kg pieczarek (pokroić w paski) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik papryki konserwowej pokrojonej w paski olej do duszenia mieszanka "zupa chińska" mrożona przecier pomidorowy mały słoiczek trochę keczupu 2 szklanki rosołu Przyprawy suszone: oregano(1 łyżeczka) Sposób przyrządzenia: Cebulę i…