Składniki:
- 3 cytryny
- 1 szkl. cukru pudru
- 5 jajek
- 100 ml białego wina
- łyżka żelatyny
- 2 łyżki cukru
Składniki: 1 szkl. śmietanki kremowej zagęstnik 2 jajka łyżka masła 3 łyżki cukru pudru łyżeczka żelatyny sok z cytryny skórka starta z całej cytryny cukier op. galaretki cytrynowej 2 łyki gorącego mleka esencja cytrynowa Sposób wykonania: Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu po czym wylać ją na płytki talerz i odstawić do zastygnięcia. W między…
Składniki: 1 kg cielęciny bez kości 1 cytryna 2 łyżki kaparów 2 łyżki oleju 1 szklanka bulionu drobiowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cytrynę dokładnie obrać ze skóry i białej włókniny, pokroić na części, usunąć pestki. Umyte o osuszone mięso pokroić na porcje, obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju, przyprawić. W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion, dodać…
Składniki: 2 cytryny 2 l przegotowanej wody 1 garść świeżej mięty kilka kostek lodu ¼ szkl. cukru Sposób wykonania: Cytryny sparzyć wrzątkiem po czym pokroić je w plasterki. Wrzucić je do dzbanka i zalać gotować wodą, odstawić do ostygnięcia, Wówczas dodać cukier oraz listki mięty. Całość wymieszać aby cukier się rozpuścił. Na koniec schłodzić w…