Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Winny krem cytrynowy

Składniki:

 

  • 3 cytryny
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 5 jajek
  • 100 ml białego wina
  • łyżka żelatyny
  • 2 łyżki cukru

 

 

Sposób wykonania:
Żelatynę namoczyć w odrobinę wody po czym rozpuścić w 2 łyżkach wrzącej wody.
Następnie białka z dodatkiem cukru pudru ubić na sztywną pianę, wówczas dodawać stopniowo żółtka, wino, sok i skórkę z cytryny.
Całość dokładnie ubić aby krem stał się puszysty pod koniec dodając żelatynę.
Krem przełożyć do puchrków wysypanych cukrem.
Wstawić do lodówki na 2 godziny. Posypać czekoladą i udekorować biszkopcikami.

1 comment for “Winny krem cytrynowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *