Składniki:
- 4 żółtka
- 2 cytryny
- 100 g cukru
Składniki: szklanka soku z cytryny 3 łyżki skórki z cytryny 3/4 szkl. cukru 1i1/2 szkl. wody białko jaja Przygotowanie: Wodę zagotowujemy z cukrem i startą skórką z cytryny. Tak powstały syrop studzimy i miksujemy razem ze skórkami, następnie przecedzamy przez drobne sitko. Z białek jaj ubijamy pianę i mieszamy ją delikatnie z sokiem z cytryny…
Składniki: 10 dag.owoców dzikiej róży 15 dag. cukru cytryna 1i1/2 litra wody Przygotowanie: Owoce zalewamy gorącą wodą, zagotowujemy, pozostawiamy na kilka godzin. Następnie przecedzamy, dodajemy cukier i małe kawałki cytryny w plasterkach. Mieszamy. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Składniki: 500 g szparagów 1 cytryna sól pieprz 100 g pomidorów koktajlowych Sposób wykonania: Z cytryny wyciąć 4 plasterki a z reszty wycisnąć sok. Następnie ze szparagów odciąć zdrewniałe końce, pokroić je na mniejsze kawałki i przeszyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać sok z cytryny. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wówczas…