Składniki:
- kilka cytryn
- dużo soli
- 2 łyżki oliwy
- słój minimum litrowy
Listy
Konfitury z gruszek i cytryn
by Paweł Szymański • • 0 Comments
Listy
Konfitury cytrynowe
by Celina Zieliński • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cukru 1 kg cytryn 1 szkl wody Sposób wykonania: Cytryny otrzeć ze skórki po czym pokroić je w plasterki, które zalać wodą. Trzymać na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie odcedzić i ponownie zalać wodą. Czynność tą powtórzyć trzykrotnie. W między czasie z cukru i wody ugotować syrop po czym…
Listy
Wołowina w sosie z kaparami
by Damian • • 0 Comments
Składniki: ½ kg wołowiny 1 łyżeczka rozmarynu 5 łyżek oliwy 2/3 szklanki białego wina 2 łyżki kaparów sól, pieprz, cukier do smaku 1 łyżka szczypiorku 1 łyżka skórki z cytryny Sposób wykonania: Wołowinę umyć, osuszyć, natrzeć rozmarynem, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić na oliwie, wlać wino, przykryć i dusić mięso 25 minut, kilka razy obracając.…
Listy
Jajka faszerowane awokado i kaparami
by Anna Jacek • • 0 Comments
Składniki: 10 ugotowanych na twardo jajek 2 duże dojrzałe awokado 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki zgniecionego w prasce czosnku 2 łyżki drobno posiekanej zielonej cebulki lub szczypiorku 1 łyżki rozgniecionych widelcem kaparów szczypta płatków chili Sposób wykonania: Awokado przekroić, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę. Do miąższu dodać sok z cytryny, czosnek,…