Składniki:
- 4 nerki baranie
- masło
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Składniki: 500 g nerek cielęcych lub wołowych sok z cytryny czosnek 1 łyżka margaryny sól, pieprz 1/2 szklanki białego wina 500 g bobu (może być z puszki) kilka gałązek natki Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać, zmiażdżyć. Nerki umyć, oczyścić. Zalać zimną wodą. Moczyć 2 godz., kilka razy zmieniając wodę. Osączyć, obgotować przez 2 min w…
Składniki: 1 kg nerek wieprzowych 1 szklanka sosu pomidorowego 1 cytryna 2 marchewki 1 seler naciowy 3 ogórki marynowane 2 cebule 8 średnich ziemniaków 3 łyżki oleju natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Nerki rozciąć wzdłuż na połowę, wyciąć białe miseczki, moczyć przez kilka godzin w wodzie kilkakrotnie ją zmieniając. Następnie trzy krotnie je obgotować.…
Składniki: 500 g nerek cielęcych lub wołowych sok z cytryny czosnek 1 łyżka margaryny sól, pieprz 1/2 szklanki białego wina 500 g bobu (może być z puszki) kilka gałązek natki Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać, zmiażdżyć. Nerki umyć, oczyścić. Zalać zimną wodą. Moczyć 2 godz., kilka razy zmieniając wodę. Osączyć, obgotować przez 2 min w…