Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ciasto

Kalmary w cieście Pawła

Przepis dla miłośników owoców morza. Dziś przepis na kalmary w cieście Pawła. Do ich wykonania potrzebujesz jajek, mąki, bułki tartej i oleju do smażenia. 
 

Składniki:

  • 500 g kalmarów
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
 

Kalafior w cieście Magdy

Baza najlepszych przepisów na potrawy z warzyw. Tym razem przepis na kalafiora w cieście Magdy. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kalafiora, jajek, mąki i mleka.   
 

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 2 jajka
  • 80 g mąki
  • 5 łyżek mleka
  • 3 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu 
  • olej do smażenia
 

Czekoladowe ciasto Marcela

Przedstawiamy  wiele ciekawych i pysznych przepisów na ciasta. Czekoladowe ciasto Marcela. Aby go wykonać potrzebujesz: mąki torowej i pszennej, kakao, jajek i maślanki. 
 

Składniki:

  • 1 szkl mąki tortowej
  • 3/4 szkl mąki pszennej 
  • 1 i 1/4 szkl cukru
  • 3/4 szkl ciemnego kakao w proszku 
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli 
  • 1 szkl maślanki
  • 1/2 szkl oleju 
  • 3 jajka 
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
 

Ciasto z wiśniami Judyty

Znakomite ciasta z dodatkiem owoców. Tym razem wiśnie w roli głównej. Aby upiec to ciasto oprócz wiśni potrzebujesz: jajek, jogurtu naturalnego, mąki pszennej oraz cukru. 
 

Składniki:

  • 3 szkl wiśni
  • 3 jajka
  • 1 szkl jogurtu naturalnego
  • 3 szkl mąki
  • 1 szkl cukru
  • 1/2 szkl oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • cukier puder – do posypania
 

Ciasto cytrynowe Maxa

Przedstawiamy  wiele ciekawych i pysznych przepisów na ciasta. Ciasto cytrynowe Maxa to nasza dzisiejsza propozycja. Lista zakupów: cytryny, jajka, mąka pszenna i ziemniaczana oraz masło.
 

Składniki:

  • 2 cytryny
  • 200 g cukru
  • 150 g mąki pszennej
  • 250 g mąki ziemniaczanej
  • 4 jajka
  • 50 g masła
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia