Składniki: 40 dag kaszy jaglanej 2 szklanki mleka łyżka masła 3 jaja 25 dag mąki, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej nać pietruszki sól cukier Sposób przyrządzenia: Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem, odsączyć i zalać gorącym mlekiem. Przykryć i uprażyć w piekarniku. Następnie ostudzić, zemleć w maszynce, wbić jaja, dodać mąkę, masło i dodatki. Z przygotowanego ciasta zrobić…
Tag: ciasto na pierogi
Pierogi
Ravioli ze szpinakiem
by Magdalena Bojsza • • 1 Comment
Pierogi
Pierogi z farszem warzywnym (Pansoti alle erbe)
by Magdalena Bojsza • • 1 Comment
Pierogi
Pieróg z mięsem Magdy
by Magdalena Bojsza • • 0 Comments
Ciasto: 30 dag mąki 20 dag masła lub margaryny 1 jajko 3/4 szklanki śmietany sól Nadzienie: ok.1 kg posiekanego surowego mięsa (wołowe, wieprzowe lub baranie – mogą być wszystkie te gatunki) 10 dag pieczarek lub innych grzybów 4 łyżki posiekanej cebuli pół szklanki tartego sera 2 łyżki mleka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz…