Składniki:
- 20 gotowych kruchych babeczek
- 100 g masła
- 3 cytryny
- 4 jajka
- 2 łyżki proszku budyniowego
- 100 g cukru pudru
- ½ cytryny
- owoce do dekoracji
Składniki: 30 gotowych kruchych babeczek 4 białka ½ szkl. cukru 60 g zmielonych orzechów laskowych 60 g rodzynków łyżka posiekanej skórki pomarańczowej w cukrze 2 łyżki wiórków koksowych owoce z konfitur Sposób wykonania: Białka ubić na sztywną pianę po czym dodać cukier, namoczone rodzynki oraz skórkę pomarańczową. Delikatne wmieszać i napełnić masą kruche babeczki. Posypać…
Składniki: 20 gotowych kruchych babeczek 200 g deserowej czekolady ½ szkl. śmietanki kremowej 4 łyżki mleka łyżka kawy rozpuszczalnej kawałek laski wanilii 20 ziarenek kawy z czekolady Sposób wykonania: Śmietankę zagotować z dodatkiem mleka, wówczas zdjąć z ognia i dodać czekoladę. Mieszając rozpuścić ją i dodać jeszcze kawę oraz laskę wanilii. Całość dokładnie wymieszać aby…
Składniki: 200 g twarożku homogenizowanego 1 szkl. mąki 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropli aromatu migdałowego 2 łyżeczki cukru szczypta soli łyżka soku z cytryny tłuszcz cukier puder zmieszany z cukrem waniliowym Sposób wykonania: Ser wymieszać z mąką, proszkiem di pieczenia oraz jajkami. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Porcje…
Składniki: 100 g orzechów laskowych 100 g orzechów włoskich 50 g pestek dyni 50 g pestek słonecznika ½ kostki masła 5 łyżek miodu 250 g musli z owocami Sposób wykonania: Masło stopić z dodatkiem miodu po czym dodać musli oraz posiekane orzechy, pestki dyni i słonecznika. Trzymać na ogniu około 3-5 minut cały czas mieszając.…