Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ciasta francuskie

Panga w cieście francuskim

Składniki: 2 płaty pangi opakowanie mrożonego ciast francuskiego jajko sól pieprz Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie ciasto rozmrozić i pokroić w płaty, którymi da się owinąć całą rybę. Owijamy je a ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.

Pasteis de Belem (lizbońskie babeczki z Portugalii

Składniki: mrożone ciasto francuskie 1 ¾ filiżanki pełnego mleka ¼ filiżanki kremówki 4 żółtka 3 łyżeczki cukru szczypta soli 2 łyżeczki mąki pszennej ½  łyżeczki cynamonu starta skórka z jednej cytryny ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego  Sposób wykonania:Ciasto francuskie rozwałkować i powykładać nim foremki na muffinki. Podpiec w temp. 220 stopni przez 10 minut. W kąpieli wodnej zagotować…