Składniki: mrożone ciasto francuskie 1 ¾ filiżanki pełnego mleka ¼ filiżanki kremówki 4 żółtka 3 łyżeczki cukru szczypta soli 2 łyżeczki mąki pszennej ½ łyżeczki cynamonu starta skórka z jednej cytryny ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego Sposób wykonania:Ciasto francuskie rozwałkować i powykładać nim foremki na muffinki. Podpiec w temp. 220 stopni przez 10 minut. W kąpieli wodnej zagotować…
Kategoria: Portugalia
Portugalia
Portugalia od kuchni.
by Joanna Boj • • 3 komentarze
Portugalska kuchnia składa się głównie z prostych acz znakomitych potraw. W większości restauracji dostaniemy niezwykle obfite porcje, warte zapłaconych pieniędzy. Warto jednak spróbować, o ile jest to możliwe, tradycyjnych, domowych dań. Generalnie przeważają dania gotowane, niektóre dosyć ciężkie, jest też duży wybór zup. Portugalia jest rajem dla wielbicieli ryb i wszelkiego rodzaju owoców morza, które…