Składniki: ½ szklanki dżemu borówkowego 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego mały słoiczek chrzanu Sposób przyrządzenia: Do szklanego naczynia wyłożyć dżem borówkowy, majonez, jogurt naturalny i chrzan. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, lub zmiksować na gładką masę. Włożyć do lodówki i lekko schłodzić. Dobrze smakuje z pieczonym kurczakiem.
Tag: chrzan
Listy
Sos śmietanowo-chrzanowy
by Kasia Talik • • 0 Comments
Zupy
Zupa chrzanowa z kiełbasą i boczkiem
by Bartek Młodzianowski • • 0 Comments
Sosy
Krem chrzanowy
by Martyna Drewnowska • • 0 Comments
Żurek
Zupa żurek
by Dagmara Koncewicz • • 0 Comments
Składniki:
- • 60-70 dkg wędzonego boczku
• 1 ½ litra zakwasu na żur
• 2-3 ząbki czosnku
• 2 małe cebulki
• 1 kg ziemniaków
• 3-4 łyżki chrzanu
• sól, cukier, majeranek