Składniki: 20 dag rzodkwi sól chleb razowy masło Sposób wykonania: Rzodkiew zetrzeć na tarce. Następnie chleb pokroić w kostkę i zarumienić na rozgrzanym maśle. Wymieszać z rzeżuchą i doprawić do smaku solą.
Tag: chleb razowy
Listy
Kwas do żurków
by Kamila Leszczyńska • • 0 Comments
Dodatki
Grzanki czosnkowe
by Marzena Grzywna • • 0 Comments
Zupa Grzybowa
Polewka grzybowa z rodzynkami
by Marta Blicharz • • 0 Comments
Składniki: 4 dag suszonych grzybów 1 cebula 15 dag chleba razowego 3 dag masła 2 dag rodzynek 1,5 l bulionu 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki natki pietruszki starta gałka muszkatołowa sól Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i ugotować po czym pokroić je w plasterki. Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać chleb…