Składniki: 50 dkg małych cebulek 2 szklanki białego wina 1/3 szklanki białego octu winnego 1 papryka chili 1 liść laurowy ½ łyżeczki nasion kminku sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulki obrać, zalać wrzątkiem, blanszować 1 minutę, odcedzić. Pozostałe składniki wymieszać i doprowadzić do wrzenia, dodać cebulki, gotować powoli 10 minut, przełożyć do czystego…
Tag: cebulka
Listy
Cebulki w słodko kwaśnej marynacie
by Kamila • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg małych cebulek 3 goździki 1 liść laurowy kłącze imbiru – do smaku ¼ szklanki białego octu winnego 1 łyżka cukru laska waniliowa do smaku 10 ziaren pieprzu sól Sposób przyrządzenia: Cebulki obrać, zalać wrzątkiem, blanszować 1 minutę, odcedzić. Pozostałe składniki wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gorącą marynatą zalać umieszczone w słoju cebulki,…
Śledzie
Pieczone śledzie z cebulką
by Oliwia Sobieszek • • 0 Comments
Składniki: 800 g matiasów sok z 1 cytryny 1 łyżka soli 4 łyżki musztardy 2 cebule bułka tarta 2 łyżki masła Sposób wykonania: Wypatroszone i oczyszczone śledzie oprószyć solą wewnątrz i zewnątrz oraz skropić sokiem z cytryny. Następnie napełnić je krążkami cebuli i posmarować musztardą. Wówczas obtoczyć je w bułce tartej i ułożyć w naczyniu…
Sałatki
Sałatka z parówek
by Piotr Turzyński • • 0 Comments
Składniki: 6 parówek 6 marynowanych cebulek 4 łyżki ketchupu lub majonezu Sposób wykonania: Parówki ugotować po czym je odcedzić i pokroić w plasterki. Cebulkę pokroić w piórka i dodać do parówek. Całość wymieszać i polać według uznania majonezem lub ketchupem.
Wołowina
Grillowana wołowina z oliwkami
by Karol Langowski • • 0 Comments
Składniki: 75 dag mięsa wołowego mały słoik cebulek marynowanych mały słoik oliwek nadziewanych papryką sok z 1 cytryny listki bazylii sól pieprz Marynata: 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina ½ szkl. oliwy 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie mięso natrzeć marynatą i pokroić…