Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 5-6 pieczarek 1 cebulka majonez 15-20 dag sera żółtego sól pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Piersi pokroić na mniejsze porcje, które lekko zbić tłuczkiem. Oprószyć je solą oraz pieprzem po czym ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Następnie pieczarki obrać i pokroić na kawałki a cebulę posiekać, i przesmażyć…
Tag: cebulka
Listy
Fasolka szparagowa z rumianą cebulką
by Kamil • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg zielonej lub żółtej fasolki szparagowej 1 cebula 1 łyżka oleju 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Fasolkę obrać, strączki przekroić na połowę. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, osolić, dodać fasolkę, gotować aż zmięknie, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną w piórka cebulę, smażyć mieszając aż…
Listy
Sałatka jarzynowa w cebuli
by Ania • • 0 Comments
Składniki: 4 cebule 1 ogórek 2 pomidory 1 ugotowane na twardo jajko ½ szklanki majonezu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, ściąć wierzchołek, używając noża i łyżeczki wydrążyć jej środek. Wydrążone kawałki cebuli posiekać. Ogórka obrać ze skóry, jajko ze skorupek. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, przekroić na połowę, usunąć…
Listy
Cebula faszerowana mięsem i ryżem
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg mielonego mięsa 8 cebul 2 łyżki posiekanego koperku i pietruszki 1 marchewka 2 szklanki ryżu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 32 łyżki oliwy 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, ściąć wierzchołek, używając noża i łyżeczki wydrążyć jej środek. Wydrążone kawałki cebuli posiekać. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. W…
Listy
Czerwona cebula faszerowana tuńczykiem
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 4 duże cebule 15 dkg konserwowanego tuńczyka 2 szklanki mleka 2 łyżki gęstej śmietany kilka kaparów 4 łyżki tartego sera sól, pieprz, majeranek Sposób przyrządzenia: Cebule obrać, zalać gorącym mlekiem, odstawić na 10 minut, odcedzić, schłodzić. Używając cienkiego noża i łyżeczki wydrążyć środek cebuli. Tuńczyka obsączyć z zalewy, dodać posiekaną, wydrążoną część cebuli, śmietanę…