
Składniki:
- 700 g buraków
Marynata:
- 1 l wody
- ½ szkl. cukru
- ¼ szkl. soli
- 2 łyżki 10% octu
- cynamon
- 5-8 ziaren pieprzu
- 5-8 goździków

Składniki: 5 buraków 1,5 l wody 2 ziemniaki 2 marchewki 3 łyżki masła 4 ząbki czosnku liść laurowy śmietana łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Ugotowane buraki zetrzeć na tarce a wodzie pozostałej po ich gotowaniu ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę. W między czasie marchewkę oraz cebule pokroić w kostkę i przesmażyć je na rozgrzanym…
Składniki: 400 g wołowiny 400 g młodej wieprzowiny 2 cebule liść laurowy pieprz 1,8 l wody 6 buraków 1 cytryna 1 szkl. białego wina ½ szkl. soku z buraków koperek sól Sposób wykonania: Mięso, cebulę ora przyprawy zalać wodą i ugotować bulion po czym go przecedzić. W między czasie buraki upiec w piekarniku. Miękkie buraki…
Składniki: 400 g wołowiny 2 l wody 4 buraki 100 g świeżych grzybów 1 cebula łyżka masła 2 ząbki czosnku sól pieprz liść laurowy Sposób wykonania: Buraki zalać wodą i ugotować po czym zetrzeć na tarce. W między czasie mięso pokroić na mniejsze kawałki i ugotować je razem z pokrojonymi grzybami. Następnie cebule posiekać i…