Składniki:
- 30 dag mąki
- 6 dag drożdży
- 4 łyżki oleju
- sól
Farsz:
- 3 cebule
- oliwa
- masło
- sól
- pieprz
Składniki: 10 bułek 1 koncentrat pomidorowy 3 cebule 2 czerwona papryka ½ puszki groszku 40 dag mortadeli 10 dag żółtego sera olej sól pieprz majeranek czosnek granulowany Sposób wykonania: Bułki przekroić na pół i wydrążyć z nich miąższ po czym posmarować je koncentratem pomidorowym. Następnie cebulę pokrojoną w krążki ze złocic na rozgrzanym oleju po…
Składniki: 1 l wody 2 suche bulki 4 trójkąty serka topionego 1 kostka rosołowa ulubione świeże zioła Sposób wykonania: Wodę doprowadzić di wrzenia, wówczas wrzucić do niej pokrojone w kostkę bułki. Wrzucić jeszcze kostkę rosołową oraz topione serki. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie zupę zmiksować i…
Składniki: 2 szkl. mleka 5 dag cukru 1 op. cukru waniliowego 2 jajka 2 żółtka 4 plastry czerstwej bułki maślanej Sposób wykonania: Jajka, żółtka , mleko, 5 dag cukru i cukier waniliowy roztrzepać. Następnie maczać w powstałej masie plastry bułki, które smażyć na rumiano po 4 minuty z każdej strony.
Składniki: 4 bułeczki 2 jajka 4 łyżki startego sera 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka musztardy sól Sposób wykonania: Jajka roztrzepać po czym dodać do nich przecier pomidorowy, starty ser, musztardę oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać. Następnie bulki przekroić na pół i wyjąc z nich miąższ. W powstałe otwory włożyć farsz i wstawić do…