Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: bryndza

Pasta na czerwono z bryndzą

Składniki: 100 g bryndzy 100 g śmietankowego serka 1 czerwona papryka ½ łyżeczki sproszkowanej  papryki sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozgnieć widelcem po czym dodać do niej serek śmietankowy, posiekaną paprykę oraz paprykę w proszku. Całość dokładnie wymiesza i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.

Pasta z sardynek i bryndzy

Składniki: 100 g bryndzy 100 g serka śmietankowego 200 g sardynek 2 łyżki śmietany sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozetrzeć widelcem po czym dodać do niej śmietanę, serek oraz rozgniecione sardynki. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Pasta z bryndzy po góralsku

Składniki: 20 dkg bryndzy ½ szklanki posiekanego szczypiorku 4 ugotowane na twardo jajka 4 ząbki czosnku ½ szklanki majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Zieleninę i jajka drobniutko posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Bryndzę pokruszyć. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z białym pieczywem lub krakersami.

Farsz z bryndzy

Składniki: 40 dag bryndzy łyżka masła 2 jajka 20 dag kaszy manny 50 ml wody 2/3 szkl. mleka sól pieprz majeranek Sposób wykonania: Następnie kasze wymieszać z odrobiną wody po czym przełożyć ją do wrzącego mleka. Dodać jeszcze masło oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu. Po kilku minutach zdjąć z…