Składniki: 25 dkg bryndzy 10 dkg sera twarogowego 5 dkg masła łyżeczkę słodkiej papryki 6 orzechów włoskich. Sposób wykonania: Bryndzę, ser i miękkie masło dokładnie ze sobą utrzeć. W trakcie dodać posiekane orzechy. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku papryką.
Tag: bryndza
Listy
Pasta z bryndzy i wędzonej ryby
by Bożena Ratajczak • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg bryndzy 20 dkg wędzonej ryby / makrela/ 1 łyżka oleju 1 łyżka łagodnej musztardy mielona papryka, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Z ryby usunąć skórę, odfiletować , obrać z ości i razem z bryndzą zemleć w maszynce. W miseczce utrzeć, masę z sera i ryby, dodać olej i musztardę, doprawić do smaku…
Listy
Pasta z bryndzy z koncentratem pomidorowym
by Ewelina Śliwińska • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg bryndzy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Bryndzę dokładnie rozetrzeć, wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku solą pieprzem i cukrem. Doskonała pasta do krakersów.
Listy
Pasta z bryndzy do białego pieczywa
by Ewa Madej • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg bryndzy 1 cebula 3 korniszony 1 łyżka śmietany sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, drobno posiekać, korniszony posiekać w drobną kosteczkę. Bryndzę dokładnie rozetrzeć. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z białym pieczywem.
Listy
Żółta pasta z bryndzą
by Kamil Kozłowski • • 0 Comments
Składniki: 100 g bryndzy 100 g śmietankowego serka 1 żółta papryka 1 łyżeczka curry sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozgnieć widelcem po czym dodać do niej serek śmietankowy, posiekaną paprykę oraz curry. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.