Składniki:
- 80 dkg pieczarek lub grzybów leśnych
- 40 dkg różyczek brokułu
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 1/3 szklanki śmietany
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki nasion słonecznika
- sól, pieprz
- posiekany koperek
- żółty ser
Składniki:
Składniki: 1 brokuł 3 pomidory 4 jajka 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Brokuł podzielić na różyczki, które obgotować w osolonej wodzie(około 7 minut). W między czasie jajka ugotować na twardo po czym je pokroić na plasterki a pomidory w kostkę. Dodać do nich odcedzone brokuły. Następnie polać majonezem i doprawić do smaku solą…
Składniki: 20 dag brokułów 5 łyżek oleju 2 cebule 6 pieczarek 3 pomidory ½ czerwonej papryki 4 jajka 2 łyżki startego żółtego sera szczypiorek Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać pokrojone pieczarki oraz paprykę i pomidory pokrojone kostkę. Dusić na małym ogniu dość często mieszając. W miedzy czasie zblanszować brokuły około…
Składniki: 500 g brokułów 1 łyżka bulionu 250 g pieczarek 600 g szynki olej sól pieprz 200 g słodkiej śmietanki 100 g sera pleśniowego 2 łyżki zagęstnika do sosów Sposób wykonania: ½ l wody wymieszać z bulionem i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać brokuły podzielone na różyczki i gotować około 5 minut po czym odcedzić.…