Składniki: 8 oczyszczonych pstrągów 7 łyżek oleju 2 cytryny 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 24 plastry wędzonego boczku pieprz, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Pstrągi opłukać i osuszyć, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem. Cytryny sparzyć, pokroić w ćwiartki. Do środka każdej ryby włożyć po szczypcie rozmarynu i tymianku, oraz ćwiartce cytryny. Ryby owinąć…
Tag: boczek
Listy
Grillowane ziemniaki w boczku Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 25 ziemniaków po pęczku natki pietruszki, szczypiorku, bazylii i tymianku 1 duża cebula 70 dkg twarogu 3 łyżki oliwy ½ litra wody mineralnej sól, biały pieprz do smaku 2 pęczki majeranku 25 plastrów boczku wędzonego Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Bazylię, szczypiorek, tymianek i natkę pietruszki posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.…
Listy
Z grilla na Wielkanocny stół
by Marcin Poseł • • 0 Comments
Listy
Szaszłyki z pieczarek, śliwek i boczku z grilla
by Paulina Nogieć • • 0 Comments
Składniki: 20 średniej wielkości pieczarek 20 suszonych śliwek 20 plasterków wędzonego boczku pieprz oliwa Sposób przyrządzenia: Pieczarki wyczyścić, wyciąć trzony. Kapelusze pieczarek zalać wrzątkiem, blanszować 5 minut, odcedzić, osuszyć ręcznikiem papierowym, popieprzyć. Od strony blaszek włożyć do kapeluszy śliwkę, całość owinąć plastrem boczku. Tak przygotowane „pakiety” nabijać na drewniane, namoczone w wodzie szpadki drewniane do…
Listy
Rolada z boczku z pieczarkami i mięsem mielonym
by Kinga Kuś • • 0 Comments
Składniki: 1 kg chudego surowego boczku 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego 25 dkg pieczarek 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 mały por / biała część/ 1 jajko szczypta oregano, rozmarynu, estragonu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Boczek umyci, osuszyć, natrzeć solą pieprzem i odstawić na2 godziny w chłodne miejsce. Pieczarki oczyścić, pokroić na…