Składniki: 45 dag boczku 1 kg mielonej wołowiny 45 dag mielonej wieprzowiny 2 cebule 500 g ugotowanej fasoli 800 g sosu pomidorowego ½ szkl brązowego cukru ¾ szkl ketchupu sól pieprz Sposób wykonania: Boczek przesmażyć w dużym garnku, odsączając nadmiar tłuszczu. Następnie oba rodzaje mięsa wymieszać z e sobą po czym dodać posiekaną cebulę, boczek,…
Tag: boczek
Porady i Ciekawostki
Łatwa zapiekanka kapuściana
by Dorota Barszcz • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry boczku 45 dag mielonej wołowiny liście białej kapusty cebula sól pieprz sól czosnkowa ½ łyżeczki oregano 2 szkl ugotowanego ryżu 80 dag kiszonej kapusty słoik sosu pomidorowego Sposób wykonania: Boczek przesmażyć na rozgrzanej patelni na chrupko po czym go odłożyć i przesmażyć mięso. Następnie na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodproengo rozłożyć liście…
Porady i Ciekawostki
Błyskawiczny gulasz po burgundzku
by Kacper Świątkowski • • 1 Comment
Porady i Ciekawostki
Chowder rybny z pomidorami
by Renata Bielińska • • 0 Comments
Składniki: 10 dag boczku 4 szkl pomidorów 3 cebule 2 łyżeczki soli 1 1/3 kg białej ryby 2 szkl gorącego mleka łyżka masła ¼ łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Boczek przesmażyć w żeliwnym garnku po czym go wyjąć a wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę, posiekaną cebulę oraz ½ łyżeczki soli. Zalać całość gorącą wodą i gotować…
Porady i Ciekawostki
Chowder kukurydziany z boczkiem
by Wiktoria Roszak • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry boczku cebula 3 ziemniaki 2 ½ szkl wody łyżeczka soli ¼ łyżeczki pieprzu 2 puszki kukurydzy 250 g mleka zagęszczonego ¼ szkl mąki sproszkowana papryka Sposób wykonania: Pokrojony w kostkę boczek wytopić w żeliwnym garnku, wówczas dodać posiekana cebulę i przesmażyć na złoto. Wówczas dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, 2 szklanki wody,…