Składniki:
- 2 szkl. musu z mirabelek
- 4 jajka
- łyżeczka cukru pudru
- ½ szkl. cukru pudru
- ¼ kostki masła
- ½ szkl. pokruszonych biszkoptów
- łyżeczka skórki z cytryny
- cukier puder do posypania
- sok malinowy do polania
- masło do formy
Składniki: biszkopty 3 op. suszonych śliwek 2 szkl. czerwonego deserowego wina 2 łyżki cukru pudru op. galaretki wiśniowej ½ szkl migdałów Sposób wykonania: Śliwki zalać winem z dodatkiem cukru i gotować na małym ogniu aż całość się rozgotuję. W miedzy czasie formę wyłożyć folią aluminiową i na dnie ułożyć biszkopty jeden obok drugiego. Następnie gdy…
Składniki: biszkopty 3 op. suszonych ananasów 2 szkl. czerwonego deserowego wina 2 łyżki cukru pudru op. galaretki wiśniowej ½ szkl migdałów Sposób wykonania: Ananasy zalać winem z dodatkiem cukru i gotować na małym ogniu aż całość się rozgotuję. W miedzy czasie formę wyłożyć folią aluminiową i na dnie ułożyć biszkopty jeden obok drugiego. Następnie gdy…
Składniki: okrągłe biszkopty 50 dag jagód 1 szkl. śmietanki kremowej zagęstnik ¾ szkl. cukru pudru sok z cytryny łyżka płatków migdałowych łyżka miodu i soku z cytryny do skropienia Sposób wykonania: Biszkopty ułożyć w formie wyłożonym folią aluminiową jeden obok drugiego. Wymieszać ½ szkl. wody z miodem i sokiem z cytryny i skropić biszkopty. Następnie…