Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pyszny deser z galaretką i ananasami

Składniki:

  • biszkopty
  • 3 op. suszonych ananasów
  • 2 szkl. czerwonego deserowego wina
  • 2 łyżki cukru pudru
  • op. galaretki wiśniowej
  • ½ szkl migdałów

    Sposób wykonania:
    Ananasy zalać winem z dodatkiem cukru i gotować na małym ogniu aż całość się rozgotuję.
    W miedzy czasie formę wyłożyć folią aluminiową i na dnie ułożyć biszkopty jeden obok drugiego.
    Następnie gdy powidła ananasowe ostygną wylać je na biszkopty.
    Na ananasach ułożyć migdały.
    Na sam koniec przygotować galaretkę według opisu na opakowaniu a gdy zacznie tężeć wylać ją na wierzch deseru.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *