Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z morelami i galaretką

Składniki:

  • biszkopty
  • 3 op. suszonych moreli
  • 2 szkl. czerwonego deserowego wina
  • 2 łyżki cukru pudru
  • op. galaretki morelowa
  • ½ szkl migdałów

    Sposób wykonania:

    1. Morele zalać winem z dodatkiem cukru i gotować na małym ogniu aż całość się rozgotuję.
      W między czasie formę wyłożyć folią aluminiową i na dnie ułożyć biszkopty jeden obok drugiego.
      Następnie gdy powidła morelowe ostygną wylać je na biszkopty.
      Na morelach ułożyć migdały.
      Na sam koniec przygotować galaretkę według opisu na opakowaniu a gdy zacznie tężeć wylać ją na wierzch deseru.
      Wstawić do lodówki na 2 godziny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *