Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik z orzechowym kremem z biszkoptami

Składniki:

  • biszkopciki
  • oliwa do formy
  • 1 szkl. mielonych orzechów do posypania formy
  • ½ szkl. słodkiej śmietanki
  • 1 szkl. zmielonych orzechów
  • 2 jajka
  • 1 szkl. cukru pudru
  • kostka masła
  • 50 g ciemnego rumu

Sposób wykonania:
Śmietankę doprowadzić do wrzenia po czym zestawić z ognia i połączyć z orzechami, odstawić na 3 godziny.
Po tym czasie gdy orzechy napęcznieją posypać nimi formę wysmarowana oliwą.
Następnie rozłożyć biszkopty i wstawić do lodówki.
W między czasie jajka ubić razem z cukrem a masło ucierać do momentu jak się spieni po czym nie przerywając ucierania dodawać jajka, orzechy oraz śmietankę.
Całość dokładnie wymieszać pod koniec dodając jeszcze alkohol.
Powstałą masę wylać na biszkopty i włożyć do lodówki jeszcze na 2 godziny.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *