Składniki: 25 dag winogron 1 szklanka śmietanki 3 łyżki cukru pudru drobne biszkopty Sposób wykonania: Winogrona umyć i przełożyć do pucharków. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem i polać nią owoce. Na koniec posypać pokruszonymi biszkoptami.
Tag: biszkopty
Listy
Pianka z truskawkami
by Marcin Góralski • • 0 Comments
Listy
Maliny z biszkoptami
by Wiktoria Walczyk • • 0 Comments
Składniki: 40 dag truskawek 1 szklanka śmietanki 3 łyżki cukru pudru kilka biszkoptów do przybrania Sposób wykonania: Maliny umyć i przełożyć do salaterki. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem i polać owoce. Posypać pokruszonymi biszkoptami.
Listy
Jabłkowe delicje na grillu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 dużych jabłek 1 szklanka pokruszonych biszkoptów 1 szklanka wiórek kokosowych 1 ½ łyżki płynnego miodu 3 łyżki masła sok z cytryny 2-3 łyżki rumu 1 żółtko Sposób przyrządzenia: Jabłka umyć, osuszyć, wydrążyć środki i skropić od wewnątrz sokiem z cytryny. Pokruszone biszkopty wymieszać z letnim utartym masłem, miodem, żółtkiem i wiórkami kokosowymi, dodając…
Listy
Biszkopt z morelami i bitą śmietaną
by Konrad Czubacki • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka kostka masła 1 szkl. cukru pudru 2 szkl. mąki łyżeczka proszku do pieczenia sok z ½ cytryny kilka łyżek konfitur z moreli 0,5 l śmietanki kremówki op. cukru waniliowego morele tłuszcz do formy tarta bułka do formy Sposób wykonania: Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru po czym wylać na nią…