Składniki: 2 serki homogenizowane 1/2 litra śmietany kremówki (30-35%) 3/4 szklanki cukru pudru 2 płaskie łyżki żelatyny cukier waniliowy puszka ananasów rodzynki torebka galaretki ananasowej Sposób wykonania: Śmietankę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier puder, cukier waniliowy oraz serki. Wymieszać i dodać jeszcze żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody. Rodzynki sparzyć wrzątkiem a ananasa…
Tag: biszkopty
Listy
Powidłowy krem z biszkoptami
by Alicja Żurowska • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka gęstych powideł śliwkowych 4 białka 10 łyżek śliwowicy 12 biszkoptów kilka śliwek Sposób wykonania: Powidła z dodatkiem śliwowicy po czym dodać białka ubite na sztywną pianę. Delikatnie całość połączyć. Następnie biszkopty ułożyć na dnie pucharków i zalać je kremem. Udekorować kawałkami śliwek.
Listy
Biszkopt zawijany z marmoladą
by Renata Spyra • • 0 Comments
Składniki: 6 łyżek mąki 20 dag cukru 6 jaj marmolada Sposób wykonania : Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać mąkę. Gdy składniki się połączą dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć. Przelać ciasto do formy i piec rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu posmarować ciasto marmoladą i zawinąć w rulon.
Listy
Poziomki, bita śmietana i biszkopty
by Janina Jamróz • • 0 Comments
Składniki: 25 dag poziomek 1 szklanka śmietanki 3 łyżki cukru pudru drobne biszkopty Sposób wykonania: Poziomki umyć i przełożyć do pucharków. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem i polać nią owoce. Na koniec posypać pokruszonymi biszkoptami.
Listy
Surówka z owoców jagodowych
by Dominika Dul • • 0 Comments
Składniki: 40 dag owoców (maliny, poziomki, truskawki) 3 białka 4 łyżki cukru kilka biszkoptów Sposób wykonania: Owoce umyć i przełożyć do salaterki. Białka ubić z cukrem i polać owoce. Udekorować biszkoptami.