Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Białe ciasto na biszkoptach

Składniki:

  • 2 serki homogenizowane
  • 1/2 litra śmietany kremówki (30-35%)
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 2 płaskie łyżki żelatyny
  • cukier waniliowy
  • puszka ananasów
  • rodzynki
  • torebka galaretki ananasowej 

Sposób wykonania:

  1. Śmietankę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier puder, cukier waniliowy oraz serki.
    Wymieszać i dodać jeszcze żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody.
    Rodzynki sparzyć wrzątkiem a ananasa pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do masy.
    Wylać ciasto  do formy wyłożonej biszkoptami.
    Wstawić do lodówki do stężenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *