Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: białka

Bezy Agaty

Składniki: 4 białka 1 szkl. zmielonego i przesianego cukru Sposób wykonania;Białka ubić na bardzo sztywną pianę po czym dodać zmielony i przesiany cukier.Całość bardzo delikatnie wymieszać.Kłaść pianę łyżka formując małe placuszki.Wstawić do letniego piekarnika i wysuszyć.

Bezy z orzechami

Składniki: 4 białka 1 szkl. zmielonego i przesianego cukru 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich lub laskowych Sposób wykonania:Białka ubić na bardzo sztywną pianę po czym dodać zmielony i przesiany cukier.Całość bardzo delikatnie wymieszać.Kłaść pianę łyżka formując małe placuszki.Posypać je orzechami, wstawić do letniego piekarnika i wysuszyć.

Bezy poziomkowe

Składniki: 4 białka 1 szkl. zmielonego i przesianego cukru Krem: 1 białko łyżka syropu poziomkowego Sposób wykonania:Białka ubić na bardzo sztywną pianę po czym dodać zmielony i przesiany cukier.Całość bardzo delikatnie wymieszać.Kłaść pianę łyżka formując małe placuszki.Wstawić do letniego piekarnika i wysuszyć.W między czasie syrop utrzeć z białkiem na białą masę.Gotowe bezy wyjąć z piekarnika,…

Proste bezy

Składniki: białka 3 sztuki cukier 1 szklanka gorąca woda 2 łyżki Sposób przyrządzenia:Jajka należy rozbić, oddzielić żółtka od białek, a następnie do białekdodać cukier i gorącą wodę, wszystko razem wymieszać i dokładniezmiksować do momentu powstania sztywnej piany.Następnie z piany łyżką układać bezy na blaszce posmarowanej tłuszczem.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec do…

Lekkie kokosanki

Składniki: 3 białka 15 dag cukru pudru 15 dag wiórków kokosowych 1 łyżeczka soku z cytryny polewa czekoladowa makaroniki kokosowe Sposób wykonania:Białka ubić na sztywną pianę po czym nie przerywając ubijana wsypywać powoli cukier.Następnie dodać wiórka koksowe oraz sok z cytryny.Delikatnie przemieszać i układać małe porcje na blasze wysmarowanej tłuszczem.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160…