Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: bezmięsne

Fenkuł duszony z papryką i cebulą

Składniki: 4 bulwy fenkułu pokrojone wzdłuż na plastry 3 cebule pokrojone wzdłuż na cienkie plastry 2 czerwone papryki oczyszczone, pokrojone wzdłuż na paski 2 łyżki oliwy 2/3 szklanki bulionu warzywnego 1 drobno posiekany ząbek czosnku szczypta nasion kopru 2 łyżki posiekanej bazylii, natki pietruszki i koperku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać oliwę, dodać…

Kolby kukurydzy grillowane, glazurowane

Składniki: 6 kolb kukurydzy oliwa sól, pieprz ½ szklanki Sosu barbecue Sposób przyrządzenia: Delikatnie aby ich nie uszkodzić odciągnąć liście pokrywowe z kolby kukurydzy, usunąć włókna. Kolbę nasmarować obficie oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Liście pokrywowe ułożyć w pierwotnym położeniu tak aby szczelnie okrywały kolbę z ziarnami. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 15…

Cykoria z grilla

Składniki: cykoria oliwa sól, pieprz mielony Sposób przyrządzenia: Oczyszczone cykorie przekroić wzdłuż na 2 połowy. Zrosić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Piec na średnio gorącym grillu zaczynając od strony przecięcia. Gdy lekko się zezłoci obrócić i opiec z drugiej strony.

Pomidory nadziewane jajkami

Składniki: 8 pomidorów 4 jajka 4 łyżki startego żółtego sera ½ szklanki mleka 2 łyżki masła natka pietruszki sól, pieprz do smaku margaryna do posmarowania naczynia   Sposób przyrządzenia: Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wybrać nasiona i płyn. Masło rozpuścić, wlać roztrzepane jajka, mleko, wsypać  ser, sól, pieprz, posiekaną zieloną natką pietruszki i usmażyć na małym…

Szparagi duszone z rzodkiewką

Składniki: 1 kg oczyszczonych, świeżych szparagów pociętych na 5 cm kawałki 1 łyżka oliwy 5 pokrojonych szalotek 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej w cienkie plastry 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki 1 łyżka masła sok z połowy cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną szalotkę, smażyć mieszając kilka minut, dodać szparagi i…