Składniki: 6 obranych, pokrojonych w kostkę ziemniaków 10 dkg różyczek brokułu 20 dkg różyczek kalafiora 30 dkg pokrojonego w plastry bakłażana 2 łyżki masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Plastry bakłażana posolić, odstawić na sicie aby obciekły z wydzielającego się soku. Ziemniaki, kalafior i brokuł blanszować we wrzątku. W rondlu rozgrzać masło, dodać przygotowane warzywa, smażyć…
Tag: bezmięsne
Grill
Wegetariański mix z grilla
by Dagmara Cabaj • • 0 Comments
Składniki 3 pokrojone w plastry młode cukinie 3 pokrojone w plastry bakłażany 6 pokrojonych na połowę grzybów leśnych lub pieczarek 2 oczyszczone, pokrojone grubo papryki Marynata: 3 łyżki oliwy 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanych ulubionych ziół 2 posiekane ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Plastry bakłażana posolić, odstawić na sicie aby obciekły…
Warzywa
Pieczarki z warzywami z grilla
by Julia Misiewicz • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg grubo pokrojonej kapusty 40 dkg mini kolb kukurydzy konserwowanych 4 oczyszczone, grubo pokrojone papryki 20 dkg oczyszczonych, pokrojonych na połowę małych pieczarek 2 pokrojone ząbki czosnku kilka piórek dymki sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Przygotowane warzywa przyprawić, skropić olejem, wymieszać. Całość umieścić na aluminiowej tacce do grillowania. Piec na grillu lub w…
Sałatki
Sałatka z cukinii z marchewką i marynowanymi grzybami
by Monika Kusz • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg młodej, pokrojonej w plastry cukinii 25 dkg pokrojonych w plastry marynowanych grzybów 1 ugotowana, pokrojona w plastry marchewka kilka posiekanych piórek zielonej cebulki 1 posiekany ząbek czosnku majonez 1 łyżka keczupu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cukinię posolić, odłożyć na 10 minut aby obciekła z wytwarzającego się soku. Cukinie i pozostałe…
Sałatki
Sałatka z cukinii i marchewki
by Ela Pawłowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 pokrojona w pół plastry cukinia 20 dkg obranej, pokrojonej w plastry marchewki 2 drobno pokrojone ząbki czosnku sok z 1 cytryny posiekana natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej, dodać marchew i cukinię, smażyć kilka minut. Dodać czosnek i natkę pietruszki, smażyć mieszając jeszcze 3 minuty, schłodzić, przyprawić, skropić sokiem…