Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: baranina

Zwyczajna barowa pieczeń

 Ociągnąć pieczeń z tłuszczu, namoczyć na godzinę w zimną wodę, następnie zbić dobrze, naszpikować trochę cebulą, natrzeć solą, włożyć w rondel, podłożyć masła lub słoniny, wlać parę łyżek wody i niech się piecze, polewając ją od czasu do czasu. Gdy już jest upieczona i zrumieniona, zebrać z wierzchu tłustość, podlać trochę wodą lub śmietaną, obsypać…

Kotlety baranie z ryżem i pomidorami

Usmażyć kotlety baranie z rusztu jak wyżej i przygotować do nich ryż w następujący sposób. Zagotować na wodzie ¼ litra ryżu, odlać wodę gorącą i przelać zimną; zasmażywszy troszkę cebuli na łyżce masła, włożyć ryż, zalać rosołem by go przykryło, wsypać pół łyżeczki papryki, posolić, stawiając na ogniu na ½ godziny, w końcu kiedy jest…

Jagnięcina po arabsku

Składniki: 4 świeże golonki jagnięce 8 pomidorów 2 cebule ½ szklanki oliwy 4 łyżki soku cytrynowego, po łyżeczce kminku i bazylii, sól, czarny pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte pozbawione błon i tłuszczu osuszone golonki wyluzować, usunąć z powięzi, pokroić na małe kawałki wielkości 3 cm na 4 cm. Cebulę obrać, opłukać i pokrajać w…