Składniki:
- 2 bakłażany
- 1 szkl tartego parmezanu
- 2 szkl posiekanej mozzarelli
- 1 puszka pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka oregano
Składniki:
Składniki:
Składniki: 1 kg bakłażanów 1 szkl octu winnego 1 szkl oliwy z oliwek kilka ząbków czosnku ½ szkl posiekanej natki pietruszki 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Umyte bakłażany pokroić w plastry a je na paseczki. Następnie oprószyć je solą i odstawić na noc aby puściły sok. Następnego dnia do rondla wlać szklankę…
Składniki: 1 kg bakłażanów 2 łyżki ziół prowansalskich kilka ziaren pieprzu kilka ząbków czosnku oliwa z oliwek Sposób wykonania: Bakłażany umyć i pokroić na centymetrowe paski. Następnie oprószyć je solą i odstawić na sicie aby obciekły z nadmiaru soku. Wówczas posmarować go oliwą z oliwek i posypać ziołami prowansalskimi. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec…